Wednesday, 8 January 2014

Maths Club 8th January

The children in the Chatsworth Maths Club have been having a go at some really hard multi-step problems using all aspects of number! Can you give us your answer?

15 comments:

  1. Is this only for maths club?

    ReplyDelete
  2. Not at all! It would be lovely to see everyone have a go.

    ReplyDelete
  3. Price for 2 adults= 668 x 2 = 1336

    Price for three children= 668 ÷ 2 = 334
    334 + 150 = 484
    484 x 3 = 1452

    Sea view and balcony = 10 + 6
    = 16 per person, per night
    For a fortnight = 16 x 14
    = 224 per person
    For 5 people = 224 x 5 = 1120

    Total cost for hotel = £1336 + £1452 + £1120
    = £3908

    ReplyDelete
  4. First you have to find the adults cost by doing 668x2=1336,then you have to find the childrens fees by doing ((668/2)+150)x3=1452.After that you have to calculate how much they had to pay for supplements by doing (16x5)x14=1120.Finally add all of them together.
    BY KAVEESH

    ReplyDelete
  5. Because they are checking in on the 15th, the adult price is 1336(668x2).For one child, the price is 484(668/2+150) , but because there are 3 children, you have to times 484 by 3 which is 1452.They also want a seaview and a balcony. A seaview would cost 10 pounds per person each day,but there are 5 people so it would be 50 pounds.But they are staying for two weeks so you need to times 50 by 14 which is 700. The balcony costs 6 pounds per person each night,but there are 5 people so it is 30 pounds.But they are staying for two weeks so you need to times 30 by 14 which is 420. Now you have to add all the prices together which would be 3908(1336+1452+700+420).

    The family have to pay 3908 pounds.

    ReplyDelete
  6. Dear Mr Troy,

    I am Ishaan from Downing Street and here is my answer.

    The total cost is £3,908. Here is my working out.

    The basic cost per child from August 15 = £(334 + 150) = £484

    The basic hotel cost for adults for a two week holiday starting from August 15 is £668 × 2 = £1,336, and the same for the three children is £484 × 3 = £1,452.
    So the basic hotel cost for the two weeks is £1,452 + £1,336 = £2,788.

    The cost for the Sea view for the family of 5 per night is £10 × 5 = £50, and the total cost for 14 nights is £50 × 14 = £700.

    The cost for the Balcony for the family of 5 per night is £6 × 5 = £30, and the total cost for 14 nights is £30 × 14 = £420.

    So, the total amount they have to pay the hotel is £2,788 + £700 + £420 = £3,908.

    ReplyDelete
    Replies
    1. What a super explanation Ishaan! Very impressive!

      Delete
  7. Step 1: £668 x 2 = £1336 (price of two adults)
    Step 2: £668/2 = £334
    Step 3: £334 + £150 = £484 (price of one child)
    Step 4: £484 x 3 = £1452 (price of 3 children)
    Step 5: £1452 + 1336 = 2788 (price of the whole family)
    Step 5: £10 + £6 = £16 (price of one person in the hotel when with a balcony and sea view)
    Step 6: £16 x 5 = £80 (price of the whole family in the hotel when with a balcony and sea view)
    Step 7: £80 x 14 = £1120 (price of the whole family in the hotel when with a balcony and sea view for 2 weeks - 14 days)
    Step 8: £1120 + £2788 = £3908 ( the total price to pay to their hotel)

    ReplyDelete
  8. 668x2=1336
    668 divided by 2=334
    334+150=484
    484x3=1452
    1452+1336=2788
    14x80=1120
    2788+1120=3908
    THE ANSWER IS £3908

    ReplyDelete
  9. They start the holiday on the 15th August so the price for one adult is £668.
    There are two adults so £668 + £668 = £1336
    The price for one child is £668(adult price) / 2 = 334
    334 + 150 = £484
    £484 X 3 = £1452 for all three children.
    £1336 (adults) + £1452 (children) = £2788 for all five people
    Sea view = £50 per night
    £50 X 14 = £700
    Balcony = £30 per night
    £30 X 14 = £420
    £700 + £420 = £1120
    £2788 (price for everyone) + £1120 (sea view and balcony) = £3908
    The total cost for the holiday is £3908.

    ReplyDelete
  10. 668x2=1336
    668divided by2=334
    334+150=484
    484x3=1452
    1452+1336=2788
    14x80=1120
    2788+1120=£3908
    So the cost for staying in hotel is =£3908
    By Rishy

    ReplyDelete
  11. 1.£668 × 2 = £1,336
    2.£484 × 3 = £1,452.
    3.Total cost for 2 weeks is:£2,788
    4.Sea view:£50 × 14 = £700
    5.Balcony:£30 × 14 = £420

    6.The total amount is:
    £2,788 + £700 + £420 = £3,908
    Mr and Mrs Hodgkin spent a total of £3,908.00.

    ReplyDelete