£5.16 is the answer because: 240/15=16 £5.20x16=£83.20 240/12=£20 £20+£83.20=£103.20 35% of £103.20=£36.12 25% of £103.20=£25.80 £36.12+£25.80=£61.92 £103.20-£61.92=£41.28 £41.28/8=£5.16

240/15=16 (kg of sausages needed) £5.20 x 16= £83.20 ( total cost of sausages) 240/12=20 (packs of bread rolls needed) £1 x 20= £20 (cost of bread rolls) £83.20 + £20= £103.20 ( total cost of hot dogs) £103.20 x 35%= £36.12 ( committee contribution) £103.20 x 1/4= £25.80 ( businesses man donation) £36.12 + £25.80= £61.92 ( total money contribution) £103.20 - £61.92= £41.28 ( remaining cost of the food) £41.28 /8=£5.16 (money each of the 8 organizer has to pay to cover the cost of the food) A=£5.16 By Yousef

240/15 = 16 16 x £5.20 = £83.20 240/12 = £20 £83.20 + £20 = £103.20 (the total cost for the food) 35% of £103.20 = £36.12 1/4 (also one quarter or 25%) of £103.20 = £25.80 £36.12 + £25.80 = £61.92 £103.20 - £61.91 = £41.28 £41.28/8 = £5.16 £5.16 is how much each of the 8 organizers has to pay.

Rolls: 240 divided by 12 =20=£20.00 Sausages: 240 divided by 15=16 16 kg x5.20=£83.20 £83.20 +£20=£103.20-total cost for food 35%+25%=60% The 8 organisers have to pay 40% of the total cost altogether. 40% of £103.20 is £41.28. £41.28 divided by 8 is £5.16. Each of the organisers have to pay £5.16.

so... Firstly we need to find out how much everything costs,

If 1kg of sausages feeds 15 people, 240 divide by 15 = 16 so 16 x £5.20 = £83.20. If a pack of bread rolls feeds 12 people, 240 divide by 12 = 20, 20 x 1 = £20.

Now we need to calculate the two together to find how much money is spent on the food altogether so, £83.20 + £20 = £103.20.

Next we need to find the percentages taken off the total money spent so,

Firstly we need to take 35% of £103.20 which is £36.12 Then we to find 25% of £103.20 which is £25.80

Finally we need to add them together which is £61.92 and then take it away from £103.20 which is £41.28, lastly because there are 8 organizers you divide £41.28 by 8 which is £5.16

So the answer is The 8 organizers have to pay £5.16 each.

My answer is: each of the 8 organisers must pay £5.16.

ReplyDeleteMy working out:

Sausages=240 people divided by 15 (the amount of people per kg of sausage)=16

16 kg is the amount of sausages needed: £5.20 x 16 = £83.20

Rolls = 240 people divided by 12 ( the amount of people per packet of rolls)= £20

£83.20

+ £20.00

£103. 20 (the amount of money needed)

10% = £10.32 10% x 3= £30.96 + 5% = £36.12 (Sports Club committee)

5% = £5.16 10% x 2 = £20.64 + 5% = £25.80 (Local Business)

35%+25%= 60% (40% remains) 10% x 4 = £41.28 ( 8 organisers)

£41.28 divided by 8 = £5.16

You have explained your calculations very clearly Grace. I am very impressed!

DeleteExcellent work Grace! Impressive...

Delete£5.16 is the answer because:

ReplyDelete240/15=16

£5.20x16=£83.20

240/12=£20

£20+£83.20=£103.20

35% of £103.20=£36.12

25% of £103.20=£25.80

£36.12+£25.80=£61.92

£103.20-£61.92=£41.28

£41.28/8=£5.16

A very concise and correct calculation process Arvin!

Delete240/15=16 (kg of sausages needed)

ReplyDelete£5.20 x 16= £83.20 ( total cost of sausages)

240/12=20 (packs of bread rolls needed)

£1 x 20= £20 (cost of bread rolls)

£83.20 + £20= £103.20 ( total cost of hot dogs)

£103.20 x 35%= £36.12 ( committee contribution)

£103.20 x 1/4= £25.80 ( businesses man donation)

£36.12 + £25.80= £61.92 ( total money contribution)

£103.20 - £61.92= £41.28 ( remaining cost of the food)

£41.28 /8=£5.16 (money each of the 8 organizer has to pay to cover the cost of the food)

A=£5.16

By Yousef

240/15 = 16

ReplyDelete16 x £5.20 = £83.20

240/12 = £20

£83.20 + £20 = £103.20 (the total cost for the food)

35% of £103.20 = £36.12

1/4 (also one quarter or 25%) of £103.20 = £25.80

£36.12 + £25.80 = £61.92

£103.20 - £61.91 = £41.28

£41.28/8 = £5.16

£5.16 is how much each of the 8 organizers has to pay.

Rolls:

ReplyDelete240 divided by 12 =20=£20.00

Sausages:

240 divided by 15=16

16 kg x5.20=£83.20

£83.20 +£20=£103.20-total cost for food

35%+25%=60%

The 8 organisers have to pay 40% of the total cost altogether.

40% of £103.20 is £41.28.

£41.28 divided by 8 is £5.16.

Each of the organisers have to pay £5.16.

Split the question in to bits.

ReplyDeleteSAUSAGES

240 people/15=16x5.20=£83.20

BREAD ROLLS

240/12=20x£1.00=£20.00

£20.00+£83.20=£103.20

A business man pays a 1/4(known as 25%)so

25%+35%=60%

10%=103.2x6=619.20

5%=51.6x1=51.6

619.20+51.6=670.8

10%=103.2x4=412.8

£412.80/8=£51.60

So the conclusion is that each man has to pay £51.60

First, 240/15 = 16 x £5.20 = £83.20.

ReplyDeleteThen 240/12 + £83.20 = 103.20(total cost for food)

(35% of £103.20) + (1/4 of £103.20) = £61.92

£103.20 - £61.92 = £41.28/8 = £5.16

The organizers have to pay £5.16 each. :)

so...

ReplyDeleteFirstly we need to find out how much everything costs,

If 1kg of sausages feeds 15 people, 240 divide by 15 = 16 so 16 x £5.20 = £83.20.

If a pack of bread rolls feeds 12 people, 240 divide by 12 = 20, 20 x 1 = £20.

Now we need to calculate the two together to find how much money is spent on the food altogether so, £83.20 + £20 = £103.20.

Next we need to find the percentages taken off the total money spent so,

Firstly we need to take 35% of £103.20 which is £36.12

Then we to find 25% of £103.20 which is £25.80

Finally we need to add them together which is £61.92 and then take it away from £103.20 which is £41.28, lastly because there are 8 organizers you divide £41.28 by 8 which is £5.16

So the answer is The 8 organizers have to pay £5.16 each.